Sparbanksstiftelsen Nyas logotyp

Satsning på skolprojekt på Granbergsskolan

Nu satsar Bollnäs kommun tillsammans med Sparbanksstiftelsen och Bollnäs GIF Bandy på ett gemensamt skolprojekt på Granbergsskolan.
– Det är glädjande att vi tillsammans kan göra en insats, säger kommunalrådet Marie Centerwall.
Syftet med projektet är att vara skolan behjälplig med att öka de äldre elevernas måluppfyllelse när det gäller skolarbetet och utveckla integrationsarbetet och förbereda unga för vuxenlivet.

Gemensamt projekt

Bollnäs kommun bidrar med 100 00 kr, Bollnäs GIF Bandy med lika mycket och Sparbanksstiftelsen med 150 000 kr.  
–Att ge barn och ungdomar goda förutsättningar till utbildning och en stimulerande uppväxt är en förutsättning för att säkra en långsiktigt god samhällsutveckling, säger Jan Dahlberg, ansvarig tjänsteman för Nya Sparbanksstiftelsen. Projekt där det lokala föreningslivet samarbetar med kommun och skola för att klara lokala utmaningar är en optimal lösning. Att goda förebilder från Bollnäs GIF gör en samhällsinsats som ger Granbergsskolan möjlighet att förbättra sin måluppfyllelse är ett föredömligt initiativ från föreningen som det känns värdefullt att bidra till.
– Vi är också glada över att kunna erbjuda föreläsningar i privatekonomi genom projektet Ung Ekonomi, säger Jan Dahlberg.
Granbergsskolan är en lugn F-9-skola med många nyanlända elever som behöver stöd för att komma in i samhället och lära sig svenska

Goda förebilder
Bollnäs GIF Bandy vill få ut aktiva spelare i skolan som kan vara förebilder och stöd till elever. Spelarna kommer att finnas tillgängliga på skolan framför allt på raster, men också på lektioner, följa med nyanlända invandrarelever ut i klass och delta i integrationsarbetet.
– Vi vill inte enbart spela bandy utan också vara förebilder i vardagen, säger Robert Lindgren, klubbchef vid Bollnäs GIF, Bandy. Det är fantastiskt roligt att vi fått till det här samarbetet.  

Bra förstärkning

På Granbergsskolan är man förstås glad över att ha fått förstärkning.
– Vi har alltid behov av bra vuxna på skolan och tycker att projektet är ett väldigt bra initiativ, säger rektor Mats Hedberg.
Projektet beräknas i första skedet pågå 2015/2016. Redan nu finns bandyspelaren Andreas Westh som en resurs på halvtid på Granbergsskolan.

Ytterligare upplysningar: Marie Centerwall, tel. 070-561 64 52
                                              Robert Lindgren, tel. 070-278 65 99
                                              Jan Dahlberg, tel.073-812 80 00

Artikel Hela Hälsingland.se ⇒

Fler artiklar från bloggen

Ekonomismart

  Fler unga arbetslösa blir ekonomismarta – Jubilerande utbildningskoncept expanderar i Mellansverige   2014-04-03 | PRESSMEDDELANDE   Sedan 2009 har 4 000 unga vuxna och 1 000 vidareförmedlare i... Läs mer ⇒

VARF

Västerås Astronomi och Rymdforskningsförening. VARF's målsättning är att samla personer intresserade av astronomi och rymdforskning, och att väcka intresse för astronomi hos allmänheten. Läs mer ⇒

Nya Entreprenörer

  Pressmeddelande   13 maj 2013       Unik satsning ska ge nya entreprenörer i Fagersta   Det finns en rad hinder och svårigheter för människor med utländsk bakgrund att etablera sig på den svenska... Läs mer ⇒

Prenumerera via RSS Skriv ut

Artikelarkiv

Artiklar 2018 ⇒ Artiklar 2017 ⇒ Artiklar 2016 ⇒ Artiklar 2015 ⇒ Artiklar 2014 ⇒ Artiklar 2013 ⇒ Artiklar 2012 ⇒ Artiklar 2011 ⇒ Artiklar 2010 ⇒ Artiklar 2009 ⇒ Artiklar 2008 ⇒

Taggar

Entreprenörskap Kultur astronomi bidrag privatekonomi skogsmastarskolan sparande unga