Sparbanksstiftelsen Nyas logotyp

Nya Entreprenörer

 

Pressmeddelande

 

13 maj 2013

 

 

 

Unik satsning ska ge nya entreprenörer i Fagersta

 

Det finns en rad hinder och svårigheter för människor med utländsk bakgrund att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden idag. Många av dem som kommer hit kommer från länder där entreprenörskap och företagande är en naturlig förutsättning för arbete och försörjning. Här känner vi att det är angeläget att vara med och bidra som stiftelse, säger Jan Dahlberg, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen Nya.

 

Som ett led i detta kommer Swedbank och Sparbanksstiftelsen Nya med start efter semesterperioden att påbörja ett gemensamt projekt som syftar till att skapa förutsättningar för tillväxt och nya jobb. Denna gång genom att stötta entreprenörskap bland utlandsfödda i Fagersta kommun i en satsning som fått namnet Nya entreprenörer. Sparbankstiftelsen Nya kommer att stötta ekonomiskt genom en heltäckande projektfinansiering.

 

– Det är så oerhört viktigt att de som kommer till Sverige och Fagersta får en möjlighet att försörja sig. Ett sätt kan vara att starta företag och vi är oerhört glada över att Sparbanksstiftelsen Nya och Swedbank ger oss möjlighet att utveckla arbetet ytterligare, säger Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta.

 

Satsningen består av en rad olika aktiviteter: inspirationsträffar, starta-eget-kurser, företagsrådgivning, seminarier, workshops samt en rad andra forum och mötesplatser där både utlandsfödda och ”svenska” entreprenörer kan träffas för att utbyte av idéer och erfarenheter för att skapa nya företag och nya arbetstillfällen samt för att underlätta integration i kommunen.

 

– Det här är en satsning alla i Fagersta tjänar på och där vi som lokalt bankkontor känner ett stort engagemang, avslutar Charlotte Block, kontorschef Swedbank i Fagersta.

 

 

För ytterligare information:
Charlotte Block, kontorschef Swedbank Fagersta, tfn: 072-246 9591 
Jan Dahlberg, verkställande tjänsteman, Sparbanksstiftelsen Nya, tfn: 073-812 8000
Stig Henriksson, kommunalråd Fagersta, tfn: 070-661 6610

 

 

 

Entreprenörskap

Fler artiklar från bloggen

Ekonomismart

  Fler unga arbetslösa blir ekonomismarta – Jubilerande utbildningskoncept expanderar i Mellansverige   2014-04-03 | PRESSMEDDELANDE   Sedan 2009 har 4 000 unga vuxna och 1 000 vidareförmedlare i... Läs mer ⇒

VARF

Västerås Astronomi och Rymdforskningsförening. VARF's målsättning är att samla personer intresserade av astronomi och rymdforskning, och att väcka intresse för astronomi hos allmänheten. Läs mer ⇒

Prenumerera via RSS Skriv ut

Artikelarkiv

Artiklar 2018 ⇒ Artiklar 2017 ⇒ Artiklar 2016 ⇒ Artiklar 2015 ⇒ Artiklar 2014 ⇒ Artiklar 2013 ⇒ Artiklar 2012 ⇒ Artiklar 2011 ⇒ Artiklar 2010 ⇒ Artiklar 2009 ⇒ Artiklar 2008 ⇒

Taggar

Entreprenörskap Kultur astronomi bidrag privatekonomi skogsmastarskolan sparande unga